گزارش "همایش بین المللی ضرورت گفتگو در علوم انسانی: جهانی سازی علوم اجتماعی" و دریافت فایل مربوط به چکیده مقالات

گزارش همایش بین المللی ضرورت گفتگو در علوم انسانی با موضوع دو دهه گفتمان جهانی سازی علوم اجتماعی

دومین روز همایش بین المللی ضرورت گفتگو در علوم انسانی با موضوع دو دهه گفتمان جهانی سازی علوم اجتماعی، با 4 نشست و  12 سخنرانی (8 سخنران خارجی و 4 سخنرانی داخلی) دنبال شد و با موفقیت به پایان رسید.

موضوع اصلی نشست های روز دوم پراکتیس های جهانی سازی علوم اجتماعی بود. در نشست اول که توسط رسول رسولی پور از دانشگاه خوارزمی مدیریت می شد، دنیا دنیز چاکر از دانشگاه ملی سنگاپور درباره تطبیق گرایی و بازاندیشی در سیاست های اسلامی: روش های تکاملی در پژوهش های بین فرهنگی؛ دوریس ویدمن از دانشگاه کاربردی زویکاو آلمان با عنوان استراتژی های جهانی شدن در روانشناسی و فلسفه. مقایسه دیسیپلین ها، و علیرضا قبادی از دانشگاه خوارزمی با عنوان با نظر به چه حوزه هایی از سنت گرایی یا جهانی سازی جامعه شناسی به پیشرفت می رسد؟ ، سخن گفتند.

سخنرانان نشست دوم عباس رضایی از دانشگاه اهواز، انزو کلمبو از دانشگاه دگلی میلان و ماکس هالر از دانشگاه گراز اتریش بودند که به ترتیب مقاله خود را با عنوان های درباره استراتژی دوگانه: بسوی جامعه شناسی بومی/جهانی، آموزش جهانی جهانی سازی، و ارتباطات علمی بین المللی مابین عام گرایی و ملی گرایی متعصبانه  ارائه کردند. مدیر این نشست فرید العطاس از دانشگاه ملی سنگاپور بود.

در نشست سوم که بعد از ظهر بگزار شد و توسط دنیا دنیز چاکر از دانشگاه ملی سنگاپور مدیریت می شد، نیما زاهدی نامقی از دانشگاه لاوال کانادا درباره مواجهه با آلتوسر و برخی از متاثران از آرای وی: واسازی دانش نژادی شده ، شوجیرو یازاوا از دانشگاه سیو ژاپن با عنوان مسائل مدرنیته ی بازاندیشان، و اسماعیل علیزاده از دانشگاه علامه طباطبایی با عنوان نقش مسئله برای ایجاد جامعه شناسی جهانی سخن گفتند.

آخرین نشست با مدیریت سید حسین سراج زاده، از دانشگاه خوارزمی و رئیس انجمن جامعه شناسی ایران برگزار شد. در این نشست، پائولو ریوتی از دانشگاه دوبلین ایرلند، معصومه صادقی آهنگر از دانشگاه مازندران و گلنار یلکولووا از . دانشگاه ملی تحقیقات فنی قزاقستان، مقاله های خود را به ترتیب با عنوان های آیا روشی یگانه برای همگان وجود دارد؟ جهانی سازی علوم اجتماعی و مطالعه ی تغییرات سیاسی، دامنه و خرد علوم اجتماعی: ناممکن بودن یک روش کیفی جهانی، و بحران علوم انسانی با تاکید بر قزاقستان، ارائه کردند.

در برنامه همایش برای هر مقاله 30 دقیقه وقت در نظر گرفته شده بود که 20 دقیقه آن به ارائه مقاله و 10 دقیقه به بحث و گفتگو تخصیص داده شده بود. در نتیجه گفتگوهای مفیدی درباره موضوعات مورد بحث بین شنوندگان و ارائه دهندگان در می گرفت که فضای کنفرانس را زنده و فعال کرده بود.

بخش پایانی همایش ملاحضات و مباحث پایانی بود که در آن شرکت کنندگان در کنفرانس، دیدگاه و برداشت خود درباره کنفرانس را مطرح کردند و درباره امکانات و راه های تداوم چنین نشست هایی و توسعه همکاری های افراد و سازمان های همکار سخن گفتند. شرکت کنندگان ایرانی و خارجی با رضایت از کیفیت مباحث و مقالات و بحث و گفتگوهای زنده و سودمند، آمادگی خود را برای گسترش همکاری های علمی در آینده اعلام کردند.

پایان بخش مراسم نشست و مهمانی شامی بود که به میزبانی رئیس دانشگاه خوارزمی برگزار شد. در این نشست، سراج زاده مدیرگروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی و رئیس انجمن جامعه شناسی ایران و رسولی پور رئیس دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه خوارزمی گزارشی از برگزاری همایش ارائه دادند و از سازمان ها و افراد همکار و حامی تشکر کردند. دکتر محمدعلی سبحان‎‌اللهی رئیس دانشگاه خوارزمی هم از برگزاری همایش و نقش انجمن جامعه شناسی در این امر تقدیر کرد و خواستار توسعه همکاری های علمی بین‌المللی شده و هدایایی به مهمانان اهدا کرد. دکتر کریمی مدیر روابط بین الملل دانشگاه که در امر صدور ویزا برای شرکت کنندگان خارجی همکاری موثری داشت، از برنامه های دانشگاه خوارزمی برای بین المللی شدن سخن گفت. مهمانان هم از تجربه بسیار رضایت بخش خود از شرکت در همایش و دیدار از ایران سخن گفتند.

مهمانان خارجی در روز جمعه در یک تور تهران گردی که با حمایت سازمان میراث فرهنگی سازماندهی شده به دیدار مکان های تاریخی و دیدنی تهران رفتند.

لازم به یادآوری است که همایش بین المللی ضرورت گفتگو در علوم انسانی با موضوع دو دهه گفتمان جهانی‌سازی علوم اجتماعی، به ابتکار دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه خوارزمی شروع شده است. همایش امسال با همکاری دانشگاه خوارزمی، انجمن جامعه شناسی ایران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، و شبکه جهانی علوم انسانی اجتماعی (World SSH Net ) برگزار شد؛ و انجمن بین المللی جامعه شناسی (International Sociological Association)، شورای عربی علوم اجتماعی  (Arab Council for the Social Sciences)، پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات وزارت ارشاد، و انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتبطات از حامیان آن بودند.

یکی از ویژگی های این همایش این بود که به معنای واقعی کلمه بین‌المللی بود یعنی با همکاری و حمایت سازمان‌های علمی بین المللی معتبر برگزار شد، فراخوان آن در سایت ها بینالمللی معتبر مثل سایت انجمن بین المللی جامعه شناسی منتشر شد، شمار شرکت کنندگان خارجی زیاد بود، همه نشست‌ها به زبان انگلیسی بود. با وجود این با هزینه کمی برگزار شد و شرکت کنندگان خارجی همه هزینه‌های سفر خود را تامین کرده بودند.

برای دریافت فایل چکیده مقالات پذیرفته شده همایش اینجا را کلیک کنید.